„LTG Cargo“ atliko pirmąjį bandomąjį važiavimą per Latviją iki Estijos

Paslaugų spektrą ir tarptautinių pervežimų į Vakarus apimtis nuolat didinanti LTG grupės bendrovė „LTG Cargo“ ruošiasi pradėti teikti krovinių gabenimo paslaugas visose Baltijos šalyse. Bendrovė atliko pirmąjį nepertraukiamą pilotinį važiavimą iš Lietuvos per Latviją iki Estijos Valgos stoties. Krovinių pervežimas organizuotas „LTG Cargo“ pajėgumais – tai reiškia, kad visi maršruto logistikos sprendimai užtikrinami savarankiškai.

„Per visas tris Baltijos šalis bandomasis važiavimas atliktas vienu „Siemens“ modelio lokomotyvu, todėl klientų kroviniai tarptautiniu maršrutu galės būti gabenami konkurencingiau ir negaištant laiko vagonų sąstatų perkabinimui kiekviename pasienyje.

Šiandien jau turime tarptautiniams pervežimams Baltijos šalyse būtinus Europos Sąjungos Geležinkelių agentūros ir Baltijos šalių nacionalinių saugos institucijų suteikiamus vežėjo saugos sertifikatus ir jau atlikome pirmąjį pilotinį reisą iš Lietuvos iki pirmosios pasienio stoties Estijoje“, – sako „LTG Cargo“ vadovė Eglė Šimė.

Pasak jos, netrukus bendrovė planuoja pradėti organizuoti pervežimus ir per visas tris Baltijos šalis. Plėsdama veiklą Baltijos šalyse, bendrovė siekia sudaryti sąlygas klientams rinktis konkurencingas žaliosios logistikos paslaugas tiek Lietuvoje, tiek ir kitose Baltijos šalyse. Naujasis maršrutas – taip pat svarbus žingsnis bendrovei ruošiantis ateityje krovinių gabenimo paslaugas teikti ir šiauriniame koridoriuje –„Rail Baltica“ vėžėje.

Krovinių pervežimams Baltijos šalyse bendrovė ruošėsi metus. Sertifikavimo procesas užsienio šalyse išsiskiria kompleksiškumu ir sudėtingumu. Jam užtikrinti buvo paruošta 400 pagrindinių dokumentų ir dar 300 priedų, kuriais „LTG Cargo“ įrodė, jog yra pasirengusi naudotis kitų Baltijos šalių infrastruktūra, užtikrinti visus saugos ir teisinius įsipareigojimus.

LTG grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ yra LTG grupės įmonė, šiuo metu tęsianti aktyvius integracijos ir plėtros Vakaruose veiksmus. Bendrovė teikia krovinių gabenimo, logistikos ir ekspedijavimo, krovinių pakrovos, lokomotyvų ir vagonų remonto bei vagonų nuomos paslaugas Lietuvoje ir užsienyje. „LTG Cargo“ yra įsteigusi ir valdo bendroves „LTG Cargo Polska“ Lenkijoje ir „LTG Cargo Ukraine“ Ukrainoje.