„LTG Cargo“ praėjusiais metais atmetė prašymus gabenti daugiau kaip 52 tūkst. vagonų

Praėjusių metų pradžioje dar labiau sugriežtinusi paraiškų teikimo taisykles, „LTG Cargo“ praėjusiais metais (kovo 1–gruodžio 31 d.) sulaukė 25609 krovinių vežimo paraiškų. Įvertinus atitikimą bendrovės taikomiems sankcijų kontrolės ir nulinės tolerancijos rizikai principams bei kitus aspektus, minėtu laikotarpiu buvo patvirtintos 21773 krovinių vežimo paraiškos. 3836 paraiškos buvo atmestos. Trečdalis (1222 vienetai) šių atmestų krovinių vežimo paraiškų buvo skirtos eksportui arba importui iš / į Baltarusiją. 

Iš viso kovo-gruodžio mėnesį atmesti prašymai gabenti 52307 vagonus: 16022 vagonai su cheminėmis  ir mineralinėmis trąšomis, 13367 vagonai su nafta ir naftos produktais, 4696 vagonai su kroviniais konteineriuose, 3202 vagonai su akmens anglimi, 2910 vagonų su statybiniais kroviniais bei dar 12110 vagonų su kitomis įvairiarūšėmis prekėmis.

Primename, kad LTG Grupės bendrovės, užtikrindamos sankcijų kontrolę, vadovaujasi keliais esminiais principais. Tarp jų – prioritetas vertybėms, Lietuvos užsienio ir saugumo politikos interesai yra svarbesni už verslo interesus. 

„LTG Cargo“ reaguoja į visus galimus bandymus apeiti galiojančias tarptautines sankcijas. Bendrovė laikosi ir toliau laikysis principingos pozicijos – tęsia nuoseklų darbą su kitomis už sankcijų kontrolę atsakingomis institucijomis, kad būtų užkirstas kelias bet kokiems bandymams apeiti ribojimus. 

Bendrovė visiems kroviniams atlieka ypatingai detalias patikras, išplėtė iš klientų renkamos informacijos kiekį ir sugriežtino paraiškų teikimo taisykles, stiprina analitinius pajėgumus.