„LTG Cargo“ toliau stiprina pajėgumus: pervežimams Lietuvoje pirks 200 vagonų

LTG grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ tęsia strateginius investicijų projektus, skirtus stiprinti savo pajėgumus ir plėsti krovinių pervežimo paslaugas Lietuvoje. Bendrovė skelbia tarptautinį viešąjį pirkimą, kuriuo ketinama įsigyti 200 naujų pusvagonių biriems ir kitiems atmosferos poveikio nebijantiems kroviniams gabenti.

Įsigyti nauji pusvagoniai leis „LTG Cargo“ reikšmingai padidinti krovinių pervežimo pajėgumus – tikimasi, kad per metus bendrovė galės papildomai pervežti apie 0,7 mln. tonų krovinių. Daugiausia jais bus gabenama dolomito ir granito skaldos, kuri yra itin paklausi statybų pramonėje.

„Klientų poreikių tenkinimas ir šalies viduje pervežamų krovinių apimčių augimas yra mūsų strateginiai prioritetai. Aktyviai bendradarbiaujame su Lietuvos pramone ir siekiame pasiūlyti dar efektyvesnius, patogesnius ir tvaresnius krovinių pervežimo sprendimus. Perkėlę daugiau krovinių nuo kelių į geležinkelius, ne tik sumažinsime kelių infrastruktūros apkrovą, bet galėsime užtikrinti ir dar didesnes klientų poreikius atitinkančias pervežimo apimtis“, – sako „LTG Cargo“ vadovė Eglė Šimė.

Numatoma, kad artimiausiais metais įsibėgėjus strateginio geležinkelio infrastruktūros projekto „Rail Baltica“ vystymui, regione reikšmingai išaugs skaldos poreikis. Tad naujieji pusvagoniai galės būti pasitelkti europinės geležinkelio vėžės tiesimui reikalingoms statybinėms medžiagoms transportuoti.  

Naujieji vagonai bus naudojami 1520 mm vėžėje, kuri yra eksploatuojama  Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Planuojama, kad naujieji vagonai šalies teritorijoje bus pradėti eksploatuoti jau 2025 m.

Tai jau trečiasis pastarųjų metų „LTG Cargo“ strateginis investicijų projektas. Praėjusiais metais bendrovė pradėjo naujų elektrinių lokomotyvų įsigijimo procedūras. Į šį tvarius pervežimus svarbiausia geležinkelio arterija tarp Vilniaus ir Klaipėdos užtikrinantį projektą ketinama investuoti apie 100 mln. eurų. Bendrovė taip pat tęsia šalies grūdininkams skirto vagonų parko plėtros projektą – viešojo pirkimo būdu „LTG Cargo“ ketina įsigyti iki 500 naujų grūdvežių.

Krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ yra LTG grupės įmonė, šiuo metu tęsianti aktyvius integracijos ir plėtros Vakaruose veiksmus. Bendrovė teikia krovinių gabenimo, logistikos ir ekspedijavimo, krovinių pakrovos, lokomotyvų ir vagonų remonto bei vagonų nuomos paslaugas Lietuvoje ir užsienyje. „LTG Cargo“ yra įsteigusi ir valdo bendroves „LTG Cargo Polska“ Lenkijoje ir „LTG Cargo Ukraine“ Ukrainoje. Vystydama žalesnį krovinių transportavimą geležinkeliu, įmonė telkia 1,8 tūkst. logistikos sektoriaus profesionalų komandą.  Praėjusiais metais „LTG Cargo“ 2023 m. pervežė 27,2 mln. t krovinių. Bendrovės pajamos praėjusiais metais siekė maždaug 286 mln. Eur, grynasis pelnas – 17,5 mln. Eur.