„LTG Infra“: Pradedami paskutinio Vilnius–Klaipėda elektrifikavimo etapo rangos darbai

Ruože Radviliškis–Klaipėda prasidėjo paskutinio (3-ojo) svarbiausios šalies geležinkelio arterijos Vilnius–Klaipėda elektrifikavimo etapo rangos darbai. Jo metu bus elektrifikuojamas 199 km geležinkelio ruožas. Numatoma, kad kontaktinio tinklo įrengimo darbų vertė sudarys 191 mln. eurų.

Planuojama, jog geležinkelio ruožo Radviliškis–Klaipėda elektrifikavimo darbai, kurie turi įtakos keleivinių traukinių tvarkaraščiams, truks iki šių metų gegužės pabaigos. Šiuo laikotarpiu numatomi maršrutais Vilnius–Klaipėda ir Radviliškis–Šiauliai–Klaipėda kursuojančių keleivinių traukinių tvarkaraščių pokyčiai.
„Džiaugiamės, kad ypatingos svarbos Lietuvai projektas, kuriuo bus sukurta galimybė keliauti ir gabenti krovinius dar tvariau ir efektyviau, užtikrintai juda link finišo teisiosios. Baigę šį projektą mes ne tik gerokai padidinsime Lietuvos transporto sektoriaus konkurencingumą, bet ir išmetamų teršalų kiekį sumažinsime net 150 tūkst. tonų per metus – taip žymiai prisidėsime prie tvaresnės Lietuvos ateities kūrimo“, – sako „LTG Infra“ vadovas Vytis Žalimas.
Šiuo metu jau atlikta didžioji dalis geležinkelio ruožo Vilnius–Klaipėda elektrifikavimo projekto darbų. Visus ruožo elektrifikavimo statybos darbus planuojama užbaigti 2025 m. II ketv. Baigus projektą ruožo ilgis sieks 731 km (skaičiuojama į abi puses). Šis projektas leis elektrifikuoto geležinkelio dalį, visoje infrastruktūroje, nuo dabar esančių 8 proc. padidinti net iki 27 proc.

Bus traukinių eismo pokyčių

Kol vyks darbai, laikinai bus trumpinama arba laikinai atšaukiama dalis keleivių vežimo bendrovės „LTG Link“ organizuojamų maršrutų Vilnius–Klaipėda ir Radviliškis–Šiauliai–Klaipėda traukinių reisų.
Artimiausią pusmetį bus pasistengta, kad keliautojai nepajustų nepatogumų svarbiausių šio laikotarpio švenčių metu. Todėl traukinių eismas bus visiškai atnaujintas valstybinių švenčių ir jas supančių ilgųjų savaitgalių metu (vasario 15–18 d.d. ir kovo 8–11 d.d.) bei Velykų savaitę (kovo 28–balandžio 2 d.).
Numatoma, jog pradėjus darbus geležinkelio atkarpoje Radviliškis–Klaipėda bus išsaugoti pilno maršruto Vilnius–Klaipėda rytiniai ir vakariniai traukinių reisai, o sekmadieniais traukinių eismas bus visiškai atnaujintas. Elektrifikacijos darbai traukinių eismui atkarpomis Vilnius–Šiauliai ir Kaunas–Šiauliai turės nedidelį poveikį - dėl jų minėtais maršrutais galimi trumpalaikiai, vidutiniškai iki 15 min., traukinių vėlavimai.
Elektrifikacijos darbų metu nuo pirmadienio iki šeštadienio iš Vilniaus į Klaipėdą bus galima nuvykti anksti ryte ir 2 reisais vakare, o iš Klaipėdos į Vilnių – ryte ir vakare. Siekiant sudaryti sąlygas kuo daugiau žmonių vykti traukiniais, dalis reisų bus organizuojami padidintais traukinių sąstatais. Dienos metu bus galima keliauti tik sutrumpinta maršruto atkarpa tarp Vilniaus ir Šiaulių. Sekmadieniais eismas tarp Vilniaus ir Klaipėdos bus visiškai atnaujinamas – traukiniai kursuos pagal įprastą metinį tvarkaraštį.
Trečiojo etapo darbų metu visi maršruto Radviliškis–Šiauliai–Klaipėda pirmadieniais-šeštadieniais kursuojantys traukiniai bus atšaukiami. Sekmadieniais traukinių eismas šiuo maršrutu bus atnaujintas iš dalies - kursuos 2 iš 4 įprasto tvarkaraščio reisų. Užtikrinant susisiekimą keliaujantiems į darbus, ankstyvuoju rytiniu laiku kursuos sutrumpinti reisai tarp Radviliškio ir Šiaulių.

Keliones planuojantys klientai kviečiami bendrovės interneto svetainėje www.LTGLlink.lt, mobiliojoje programėlėje ar kitais „LTG Link“ kanalais pasitikslinti dėl konkrečių juos dominančių traukinių reisų pakeitimų. Apie pokyčius taip pat bus informuojama informaciniais skelbimais stotyse.
„LTG Link“ primena, kad rekomenduojama traukinių bilietais pasirūpinti iš anksto - tai patogiausia padaryti internetu arba mobiliojoje programėlėje.

Daugiau informacijos apie tvarkaraščių pokyčius pateikiama bendrovės puslapyje www.LTGLink.lt.
Daugiau informacijos apie geležinkelių elektrifikaciją: https://elektrifikavimas.lt/

LTG grupė iš anksto atsiprašo už galimus nepatogumus ir dėkoja už supratingumą.